Започна проширувањето и реконструкцијата на булевар „Србија“

Почетокот на градежните работи го означија градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски и градоначалничката на Кисела Вода Билјана Беличанец-Алексиќ.
Со овој проект општина Кисела Вода ќе добие уште една нова модерна сообраќајница која значително ќе ја зголеми безбедноста во сообраќајот , ќе го намали загадувањето и ќе се зголеми проточноста на сообраќајот во овој дел на градот.
Градоначалничката на Кисела Вода Беличанец – Алексиќ истакана дека со реализацијата на овој проект, ќе се добие ново, квалитетно сообраќајно решение базирано врз потребите на граѓаните, кое ќе влијае врз квалитетот на живот на околу 14.000 жители на општина Кисела Вода.