Општина Дојран ги завршува подготовките околу претстојниот Д фестивал кој со тридневна програма ќе се одржи од 15 до 17 јули.Според информациите кои општината ги има од Туристичкото биро, во Дојран речиси и да нема слободно место.Во тридневната програма ќе може да уживате во урбаната музика на SIGMA, Roger Sanchez, Goldie, Dubioza kolektiv, Foltin, , Чиста Околина, Lollobrigida, Conquering Lion, Hladno pivo (official) и многу други.
Посетете го Д фестивал и поминете одлични три дена полни со позитивна енергија.