Димовски: Низ вековите се покажа дека Македонија е пиреј кој не може да се истреби

Огромен број граѓани во Битола и денес му дадоа поддршка на Граѓанскот движење за одбрана на Македонија, посочувајќи дека се загалаат за одржувањена избори на 5 јуни со цел ставаењ крај на полтичката криза во Република Македонија. Писателот Петре Димовски на вечерашниот мирен собир на ГДОМ во Битола истакна дека писателите творат, создаваат за да ја збогатат националната култура на својата земја без која една држава не може да постои. Протестниот марш на ГДОМ во Битола и вечерва почна од пред Офицерскиот дом, а заврши на плоштадот „Магнолија“ .