Димитриев-Жбогар: Извештајот е патоказ за идните активности за ЕУ агендата

Членството во Европската Унија за Република Македонија останува приоритет и на тоа ќе бидеме силно фокусирани и во наредниот период. Премиерот за спроведување на изборите, Емил Димитриев се заблагодари до Европската Комисија по средбата со евроамбасадорот Жбогар, кој му го предаде извештајот. Владата на Република Македонија се заблагодарува на Европската Комисија за Извештајот за 2016 година, и за поддршката која како земја ја имаме во целиот овој изминат период на патот кон нашето членство кон Европската Унија.И евроамбасадорот Жбогар го дели ставот дека Извештајот може да биде патоказ за институциите, за Парламентот и Владата по изборите и нејзините активности на европска агенда. Тој ја искористи можноста во име на Унијата да и се заблагодари на Македонија за, како што рече, исклучително добрата соработка по прашањето на мигрантската криза, изразувајќи надеж за таква соработка и во иднина.