Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски денеска заедно со партиска ја започна својата посета на Лондон, Велика Британија.Денес Груевски со партиската делегација оствари средба со раководниот тим на една од највлијателните тинк-тенк организации во Брисел, со седиште во Лондон, односно со Чарли Грант директор на Центарот за европски реформи, како и со извршниот директор на центарот Иан Бонд.Директорот на влијателната тинк-тенк организацијата Чарли Грант изјави оти верува дека Македонија ќе стане членка на НАТО што побргу.
Инаку за време на неколку дневната посета ќе се остварат повеќе средби со политичари и влијателни личности од јавниот и општествен живот.