Во општина Аеродром ќе се гради уште една градинка

Нова детска градинка во рамки на клонот „Чекорче“, која ќе има капацитет од 250 деца ќе се гради во населбата Јане Сандански во Аеродром.Објектот ќе биде енергетски ефикасен, а материјалите за изградба ќе бидат еколошки прифатливи.Министерството за труд и социјална политика во плановите за 2016 година има разработено акциски план за изградба на повеќе градинки во Скопје, но и во останатите општини во Македонија.Само во изминативе 3 години се отворени над 35 градинки, што покажува дека ова е еден од најголемите приоритети на Владата и на Министерството за труд и социјална политика.