Владата продолжува со значајната финансиска поддршка за обезбедување на нови работни места. Во моментот се актуелни два јавни повици кои се од голем и значаен интерес и нудат придобивки и за невработените лица и за работодавците кои што имаат потреба од ангажирање на работници, информира владиниот портпарол Александар Ѓорѓиев.