Ветувањето исполнето: Се асфалтираат селските улици во кратовско

Она што беше најавено пред неколку месеци од страна на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски се остварува за жителите на кратовско.За време на посетата на с. Страцин Груевски вети асфалтирање на патот во селото, во должина од 600 м, кој се протега од центарот на селото па се до црквата Св. Димитрија.Андоноски вели дека преку Агенцијата за финансиска поддршка за земјоделието обезбедени се 20 милиони денари за асфалтирање на локалниот пат од село Каврак до браната Злетовица.