Ветеното-исполнето: Се реконструира регионалниот пат во општина Чучер Сандево

Во должина од два и пол километри, денеска започна реконструкцијата на регионалниот пат во општина Чучер Сандево, кој ги поврзува населените места во општината со централното градско подрачје. Реконструкцијата на патот, како што рече министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, е ветување на Владата при посетата на минатиот месец, а на барање на жителите од Чучер Сандево. Градскиот татко Трајановски најави асфалтирање на коцката на улицата „Александар Урдаревски“ која води до општината Чучер Сандево, од почетокот кај улицата „Бутелска“ до првиот влез на гробиштата во Бутел. Појасни дека на улицата ќе биде изградена атмосферска канализација и тротоари.