Бадникова прослава пред Соборниот храм „Свети Климент Охридски“

Традиционално по 24 пат бадникарите го одбележаа големиот христијански празник Бадник на платото пред Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје. Пред насобраните бадникари се обрати поглаварот на МПЦ-ОА г.г. Стефан кој истакна дека овој ден бил спасоносен настан и долго очекуван за сите без разлика кога и каде живееле и живеат. На прославата присуствуваше градоначалникот на град Скопје Коце Трајановски кој им го честита на граѓаните Бадник и утрешниот празник Божиќ и им посака здравје, среќа и успех во животот. Здравичарот Драган Мијалковски пред бадникарите здравицата за среќа и бериќет оваа година ја испеа преку песна. Прославата продолжи со пригодна музичка програма.