Баварија ветува поддршка, презентирани условите за инвестиции во Македонија

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски кој ја предводеше партискатаделегација во дводневната посета на Баварија очекува истата да резултира со инвестиции во Македонија.Една од целите на посетата на Баварија покрај добивање политичка поддршка, е и контакти со баварски компании кои лани во Македонија оствариле трговска размена околу во вредност од околу 1,5 милијарди евра од кои извозот од Македонија е 15 пати поголем од увозот од Баварија со што сме пред неколку други членки на ЕУ.Делегацијата на ВМРО-ДПМНЕ оствари средба и со поранешниот премиер на Баварија, Едмунд Штојбер, на која една од централните теми за разговор била бегалската криза во која што според домаќинот Македонија презела важна европска задача.Екс лидерот на ЦСУ смета дека на предвремените парламентарни избори што ќе се одржат во Македонија ВМРО – ДПМНЕ ќе постигне голем успех.Пред два месеци делегација на ВМРО – ДПМНЕ предводена од претседателот на партијата Никола Груевски оствари посета на Берлин каде што се сретна со триесетина претставници на германскиот политички и бизнис естаблишмент.