Додека Зоран Заев си тера одмори, а другите министри од владата си
тераат екскурзии на државен трошок, Тевдовски денеска ги задолжува
граѓаните за нови 49 милиони евра.
За само 5 месеци СДСМ ја задолжува државата и граѓаните за над 317
милиони евра.
Почитувани,
Ова е третина милијарда за само пет месеци.
Очигледно нема пилот во авионот.
Замислете, освен задолжувања и криминал ништо друго не работи оваа
влада на СДСМ.
Пробиена психолошката граница од над 5 милијарди, граѓаните секој
ден се позадолжени за над 2 милиони евра.
Почитувани,
2 милиони евра секој ден ново задолжување во просек директно од
Тевдовски и Зоран Заев.
Наспроти тоа нема нови капиталните инвестиции, само 6% во првиот
квартал, нема нови инвестиции, нема повисоки плати, нема повисоки пензии.
Нема ништо од ветувањата од економската политика од пред изборите.
Наместо ГУГЛ и ФЕЈСБУК, од странски инвеститори останаа само бизнис
партнерите во бизнисот со марихуана на Заеви, а за жал граѓаните тонат во
сиромаштија.
Очигледно е дека СДСМ не знае да ја управува државата. СДСМ со
ваквите политики ја носат државата во провалија. Доказ за тоа е и оставката
на почитуваниот нивен советник во финансии, Бранимир Јовановиќ кој на
време препозна дека овој брод на СДСМ тоне и избега од министерството за
финансии, нејќеше да им ги гледа маките. Самите кадри на СДСМ
препознаваат дека Тевдовски и Заев не знаат што прават.
Граѓаните се на раб на егзистенција. Од една страна се задолжуваат
државата и граѓаните, а од друга страна се покачуваат даноци, акцизи и сите
останати режиски трошоци.
Апелираме, да прекине задолжувањето уште веднаш! Ова не смее да
продолжи, се задолжуваат, а нема ниту еден реален проект.

Подготвени се за метла и Тевдовски и Заев и целиот економски тим на
Владата.
Оваа Влада на СДСМ се покажа како најнеспособна до сега. Затоа, што
побрзо си замине, толку подобро за граѓаните.