Во просториите на Владата, денеска беше потпишан договорот за инвестиција на американската компанија од автомобилската индустрија Делфај, која ќе инвестира во Бунарџик.Премиерот Никола Груевски имаше средба со претставниците на компанијата, по што беше потпишан договорот, директорот на ТИРЗ Виктор Мизо од македонска, а Луси Тоскани, глобален директор за оперативни активности, од страна на Дејфај.Компанијата е водечки глобален доставувач на технологија за автомобилската индустрија, таа има 146 илјади вработени низ целиот свет и 126 производствени погони а оперативна е во над 33 земји.Делфај е меѓу првите 15 најголеми глобални добавувачи од автомобилската индустрија со годишен обрт од над 17 милијарди евра, а планот е во Македонија за неколку години извозот да достигне над 150 милиони евра.