Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ уште еднаш ги израдува дечињата од Домот за деца без родители „11 Октомври”. Тие денеска ги посетија штитениците, им подарија пригодни новогодишни подароци и им ги честитаа новогодишните и божиќните празници. Од УМС, за време на божиќните празници ќе посетат над 500 лица, се со цел да им покажат дека не се заборавени.