Аква пилатес новитет во СЦ „Борис Трајковски“

Спортскиот центар „Борис Трајковски“ од денес за своите посетители воведува Аква пилатес. Во текот на летниот период секој вторник и четврток со почеток во 19:30 се до крајот на летото аква пилатес ќе може да се вежба во Вип Аква паркот во СЦ „Борис Трајковски“, додека во текот на зимскиот период тренинзите ќе се одржуваат во Вип Базенот во центарот. Аква пилатесот ќе биде достапен за сите граѓани кои имаат навршено 18 години. Како дисциплина се препорачува за спортистите и зајакнувањето на нивната подготвеност, за лицата кои имаат потреба од рехабилитација од било каков вид, но и за сите оние кои сакаат да се во одлична форма и физичка сила. Вежбите се изведуваат на подлоги кои стојат на површината на водата. Часовите ќе бидат изведувани од лиценцираниот фитнес инструктор Ивица Митов.