Продавницата на Мекдоналдс во Квинсленд Суншај Коуст е под остри критики поради тоа што нивните тоалети се заклучени.

Луѓето треба да купат нешто за да го добијат кодот од дното на потврдата за да добијат пристап.

Критичарите велат дека ова би можело да резултира со тоа што некој треба да има “несреќа или итна потреба” и треба да чека потврда од Мекдоналдс дали треба да дозволи личноста и јавноста да ги користи тоалетите на Мекдоналдс.

Дали бравата треба да се отстрани од тоалетите или продавницата има право да ги задржи затворени со оглед на тоа што тие ги одржуваат?